Om Ann-Helen

Om Ann-Helen 


Jag är mellanbarn i en syskonskara om fem syskon. Jag har ett syskon av varje ”sort”; en storebror och en lillebror, en storasyster och en lillasyster. Är gift och har tre söner. Gillar att laga mat, läsa, umgås med släkt och vänner.

Från reklamutdelare till socionom
Jag har en varierande arbetslivserfarenhet med utdelning av reklam, städjobb och glassförsäljning, barnflicka, arbete på advokatbyrå i USA och med en sociolog varit delaktig i att samla in pengar till fattigdomsprojekt i Los Angelesområdet, där jag bodde i nästan två år, tills jag bestämde mig för att utbilda mig till socionom. Därefter har jag vidareutbildat mig i både Sverige, Norge och USA.

Med hjärta för långsiktighet
Som hemmansägare njuter jag av att vistas i skogen, vilket är en lisa för knopp och kropp. Att äga och vårda skog innebär att tänka i generationer och att ha en långsiktighet med allt det man gör i skogen. Det är som att tänka i system likt Murray Bowen; det jag gör nu får konsekvenser inte bara för mig, utan även för andra, inte bara nu utan även längre fram; sågar jag ner det trädet nu, påverkar det inte bara de närmaste träden som står där just nu, utan även hur de träd och annan växtlighet som finns runtomkring växer och utvecklas i framtiden, dvs det påverkar hela det system som skogen utgör.

Precis som vi människor står i relation till varandra i familjer, släkter och andra system påverkar vi varandra; då, nu och i framtiden. Vi behöver ha koll på vår historia för att för att kunna hantera vår samtid och framtid så framgångsrikt som möjligt.

Med livet som inspiration
Det mänskliga samspelet och livet självt är en ständig inspirationskälla och jag drivs av en nyfikenhet på det mänskliga samspelet i stort som i smått. Att vara en del av ett utvecklingsarbete oavsett om det rör en enskild människa eller en hel organisation är alltid spännande. Det arbete det innebär att verka för en förändring är alltid givande. Det är ju så vi människor har utvecklats evolutionärt till de varelser vi är idag; genom samskapande och delaktighet i grupp.

 

Foto: Sanne Isaksson

 

Conscius AB
Ann-Helen Johansson
Box 36
S-956 21 Överkalix
tel. 070-282 03 60
e-post. ann-helen@conscius.se
By Formsmedjan. Powered by Yago