Hoppa till innehållet

"Äntligen har vi identifierat problemet"

Annelee Mickelsson

Redan när Annelee Mickelsson, för ett år sedan, började som enhetschef på hälso- och sjukvårdsteamet hade hennes arbetsgrupp bekymmer med att komma framåt. De hade i flera års tid varit i behov av handledning, men det var först nu i början av 2015 som Annelee såg till att de fick det.

Annelee blev tipsad av enhetschefen på Arbete och Integration om Ann-Helen Johansson som han själv använt sig av. Hon kontaktade Ann-Helen utan att egentligen veta vad gruppen behövde, Ann-Helen bestämde att de skulle ta en arbetsdag om organisation och tillhörighet för att försöka identifiera problemet.

- Första träffen var jättebra för gruppen. På förmiddagen höll Ann-Helen rätt låg profil och lyssnade noga medan gruppen fick prata fritt. På eftermiddagen tog hon mer plats och strukturerade upp gruppens samtal, vilket ingav respekt. Hon såg till så att alla fick komma till tals och prata till punkt utan att bli avbrutna. Det gjorde att samtalen kom längre än vanligt och det var bra, berättar Annelee.

Rätt kvinna på rätt plats

Under arbetsdagen kunde de, tack vare Ann-Helens kompetens, sätta fingret på problemet och identifiera vad de var i behov av. Gruppen var nöjd efteråt och kände redan efter första mötet att de var påväg mot en lösning.

- För oss var det väldigt betydelsefullt att Ann-Helen var så insatt i vår situation. Hon kände väl till Älvsbyns kommun; vår organisation och vårt arbetssätt. Sedan var det även en vinst för oss att hon är handläggare i grunden och kan både handläggningsprocessen och socialtjänstlagen. Det var en trygghet som ingav förtroende, förklarar Annelee.


Ser redan resultat

Efter arbetsdagen bokade de in fyra handledningstillfällen om två timmar per tillfälle samt en utvärdering till våren. Redan nu märker de att arbetet gått framåt, de har lyckats ta gemensamma beslut vilket tidigare varit en svårighet.

- Ann-Helen är väldigt behaglig som person. Hon är duktig på att lyssna och sammanfatta vad gruppen säger. Sedan har det för oss varit en stor fördel att hon kan det vi arbetar med. Hittills är vi nöjda och jag rekommenderar henne till andra biståndshandläggare, avslutar Annelee. 

By Formsmedjan. Powered by Yago